Tweede Hans

Dramaserie Tweede Hans met Stefan de Walle van start

NPO 1 - vrijdag 29 april om 21:29

© MAX
Stefan de Walle speelt in de nieuwe dramaserie Tweede Hans de 64-jarige Hans. Hij is gelukkig getrouwd en heeft een leuke baan. Maar als hij vanwege een reorganisatie vervroegd met pensioen moet, staat zijn leven op zijn kop.

Hoe richt je je leven in als je noodgedwongen met pensioen moet? Daarover gaat het in Tweede Hans, de nieuwe tiendelige dramaserie van Omroep MAX.

Stefan de Walle

Hierin speelt Stefan de Walle de 64-jarige Hans. Hij is gelukkig getrouwd met Marleen (Jacqueline Blom) en heeft een leuke baan in een tuincentrum. Maar als Hans vanwege een reorganisatie vervroegd met pensioen moet, staat zijn leven op zijn kop. Wie is hij zonder deze baan? Moet hij genieten? Zijn relatie met Marleen en andere dierbaren komt onder druk te staan, terwijl hij wanhopig op zoek gaat naar een nieuwe invulling van zijn leven. Zijn shantykoor biedt gelukkig troost.

Naast Stefan de Walle en Jacqueline Blom zijn er rollen voor onder anderen Angela Groothuizen, Jack Wouterse en Henk Poort.

Tweede Hans

De rol van de met zijn identiteit worstelende Hans is Stefan de Walle op het lijf geschreven. "Toen ik jong was, was ik vooral bezig met grappig zijn. Pas later zocht ik naar de lachende traan. Ik speel graag tragisch-komische rollen, zoals in De marathon en nu in Tweede Hans”, zo vertelt hij. Dat Hans zichzelf na zijn plotselinge pensioen opnieuw moet uitvinden is ook voor de acteur herkenbaar. "Ik ben sinds vorig jaar augustus freelancer. Het was een bewuste keuze na twintig jaar bij Het Nationale Theater, maar ik ben mijn weg nog aan het zoeken."

Meer over