Tweede Hans

Valt Hans voor de bekoorlijke dirigente Femke in Tweede Hans?

NPO 1 - vrijdag 17 juni om 21:26

© MAX
De gepensioneerde Hans stort zich in deze aflevering van Tweede Hans vol overgave op het reilen en zeilen van shantykoor Met Man & Muis. Zijn vrouw Marleen is daar een beetje ongerust over, want Hans brengt wel erg veel tijd door met dirigent Femke.

Na Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen en Maud & Babs heeft Omroep MAX met Tweede Hans opnieuw een populaire serie waarin oudere mensen centraal staan. In de Volkskrant noemt hoofdrolspeler Stefan de Walle de serie een ‘tragikomedie’. “Het is net als het gewone leven. Dat is ook niet altijd lachen, gieren, brullen. Maar het is evenmin alleen maar ellende.”

Tweede Hans

De aflevering van deze week begint wel vrij ellendig, want de sponsor van het koor trekt zich op het laatste moment terug. Ook de vervanger voor koorlid Bob valt niet heel erg goed bij de andere leden. Ondertussen heeft Hans thuis ook de nodige kopzorgen. Zijn vrouw Marleen (Jacqueline Blom) vindt dat hij te veel met het koor bezig is, en dan vooral met dirigent Femke (Angela Groothuizen).

Meer over