Twinzz

Muziekproducent Ferdi Bolland besefte twee jaar geleden dat er nog geen popgroep bestond met uitsluitend eeneiige tweelingen. Zo ontstond het idee voor Twinzz, de zoektocht naar tweelingtalent. Vanavond zit Ferdi de jury weer voor tijdens de laatste auditieronde.

Wat is je na vier auditierondes en zeventig eeneiige tweelingen het meest opgevallen?

"De keuze die een tweeling maakt over hun eigen identiteit. Of ze lijken als twee druppels water op elkaar, of ze verschillen als dag en nacht. Maar hun onderlinge band is altijd zó sterk. Tweelingen trekken automatisch naar elkaar toe, zo houden ze elkaar bijvoorbeeld vast tijdens optredens. Dat verraste me."

Hoe ga je om met ongetalenteerde tweelingen die toch auditie doen?

"Daar ontkom je niet aan. Maar ik probeer niemand af te kraken, ik ben geen Simon Cowell (streng Brits jurylid van o.a. Idols, X-Factor en Britain’s got talent, red.). Sterker nog, dat mensen iets niet kunnen is nog geen reden ze niet te respecteren. Integendeel zelfs."

Is een popgroep met leden die op elkaar lijken niet saai?

"Lijkt me niet, want tweelingen zijn nooit even getalenteerd. Ze zingen en dansen zelden even goed. Daarom zie je ook een onderlinge rolverdeling. Een van de twee is altijd de ster, de ander aangever. Ideaal voor een popgroep, want een band kan niet bestaan uit mensen die vechten om de spotlight."

Reageren