U.S. Marshals

Wesley Snipes ontsnapt uit een vliegtuig in U.S. Marshals

Veronica - donderdag 19 oktober om 20:25

© Warner Bros
US Marshal Samuel Gerard en zijn team moeten in U.S. Marshals moordenaar en dief Mark Roberts per vliegtuig naar New York vervoeren. Hij ontsnapt, waarop een klopjacht begint.

Twee agenten die een geval van spionage onderzoeken worden doodgeschoten in een gebouw van de Verenigde Naties in New York. Omdat Mark Roberts (Wesley Snipes) tijdens deze daad is vastgelegd op film is hij de hoofdverdachte. 

U.S. Marshals

Hij weet echter te ontsnappen. Zes maanden later wordt hij opnieuw opgepakt, dit keer voor verboden wapenbezit. Samen met andere gevangenen wordt Roberts naar New York gevlogen. Aan U.S. Marshal Samuel Gerard (Tommy Lee Jones) de taak om hen te begeleiden. Tijdens de vlucht doet een van de criminelen een moordpoging, waardoor Roberts kan ontsnappen.

U.S. Marshals (1998) is het vervolg op de actiefilm The Fugitive uit 1993. Hierin speelde Tommy Lee Jones ook al de rol van Samuel Gerard. Harrison Ford bedankte ervoor zijn rol uit die film nog een keer te spelen. Hij is dus niet te zien in de tweede film.

Wesley Snipes

Voor de scène waarbij Wesley Snipes weet te ontsnappen door aan een touw vanuit een gebouw op een rijdende trein te springen, moest een stuntman hetzelfde doen. Omdat er op de set in New York maar weinig ruimte was, was het onmogelijk een veiligheidsnet of een luchtkussen te gebruiken. Het shot moest er in één keer op staan. Het duurde tien weken om de opname te plannen en acht uur om alles klaar te zetten.

Het uiteindelijke shot dat te zien is in de film duurt slechts zeven seconden. Een hoop werk, maar dan heb je ook wat.

Meer over