U.S. Marshals

Wesley Snipes ontsnapt uit vliegtuig

Veronica - dinsdag 11 augustus om 23:20

© PRE
US Marshal Samuel Gerard en zijn team moeten moordenaar en dief Mark Roberts per vliegtuig naar New York vervoeren. Hij ontsnapt en een klopjacht begint.

Twee agenten die een geval van spionage onderzoeken worden doodgeschoten in een gebouw van de Verenigde Naties in New York. Omdat Mark Roberts (Wesley Snipes) tijdens deze daad is vastgelegd op film is hij de hoofdverdachte. Hij weet echter te ontsnappen. Zes maanden later wordt hij voor illegaal wapenbezit gearresteerd.

U.S. Marshals

Samen met andere gevangenen wordt de verdachte Roberts naar New York gevlogen. Aan U.S. Marshal Samuel Gerard (Tommy Lee Jones) de taak om hen te begeleiden. Tijdens de vlucht doet een van de criminelen een moordpoging, waardoor Roberts kan ontsnappen.

Vervolg

U.S. Marshals (1998) is het vervolg op de actiefilm The fugitive uit 1993. Hierin speelde Tommy Lee Jones ook al de rol van Samuel Gerard. Harrison Ford bedankte echter voor het vervolg en is dus niet te zien in de tweede film.

Gevaarlijke stunt

Voor de scène waarbij Wesley Snipes weet te ontsnappen door, zich vasthoudend aan een touw, op een rijdende trein te springen moest een stuntman met een 20 meter lange kabel vanuit een gebouw op een rijdende trein springen. Logistiek gezien was het onmogelijk een veiligheidsnet of een luchtkussen te gebruiken. Het shot moest er in één keer op staan. Het duurde tien weken om deze opname te plannen en acht uur om alles klaar te zetten. Het uiteindelijke shot dat te zien is in de film duurt slechts zeven seconden.  

 

Meer over