UEFA Champions League

Ajax treft gevaarlijke Portugezen in strijd om Champions League

RTL 7 - dinsdag 15 maart om 20:53

© ANP / Maurice van Steen
Ajax moet het in eigen huis afmaken tegen het gevaarlijke Benfica. De Portugezen speelden een uitstekende tweede helft in de heenwedstrijd en dwongen een 2-2 gelijkspel af. Een plek in de kwartfinales van de Champions League staat op het spel.

Een levensgevaarlijke Antony op de rechterflank, Dušan Tadić die met precisie de bal binnenschoot en de altijd trefzekere Sébastien Haller: Ajax was de baas in Portugal tijdens de eerste helft. Hoe anders was dat in het tweede bedrijf, toen Benfica liet zien uit welk hout het gesneden is. De Amsterdammers kwamen nauwelijks onder de druk vandaan en namen uiteindelijk genoegen met een terecht 2-2 gelijkspel.

Ajax vs. Benfica

In deze return in de achtste finales van de Champions League wil de equipe van trainer Erik ten Hag de klus afmaken. Dat gebeurt in een kolkende Johan Cruijff ArenA die ongetwijfeld tot de laatste stoel is uitverkocht. Het tweede duel van de avond tussen Manchester United en Atlético Madrid komt in samenvatting. De heenwedstrijd in Spanje eindigde in 1-1.

Meer over