UEFA Champions League voorbeschouwing

Bayern München en PSG strijden in achtste finale UEFA Champions League

RTL 7 - woensdag 8 maart om 19:55

© ANP/AFP/Franck Fife
Bayern München en PSG strijden om een plek in de kwartfinale van de UEFA Champions League. De Duitsers wonnen de heenwedstrijd door een doelpunt van Kingsley Coman, een product van de jeugdopleiding van PSG, en kunnen het in eigen huis afmaken.

In de achtste finale van de UEFA Champions League staat de returnwedstrijd tussen Bayern München en PSG op het programma.

Bayern München versus PSG

De Duitsers wonnen in Parijs dankzij een goal van Kingsley Coman. De Fransman, een product van de Parijse jeugdopleiding, lijkt er een gewoonte van te maken om te scoren tegen zijn oude club: in de finale van het toernooi in 2020 was het ook al raak. De ploegen staan hoe dan ook op scherp.

Bayern-coach Julian Nagelsmann deed een weinig schokkende uitspraak over het mogelijk ontbreken van Kylian Mbappe. Zijn woorden vielen niet goed bij collega-trainer Christophe Galtier. Hij wilde niet reageren en zei dat het ‘niet zijn stijl is en ook niet die van PSG’. Tegelijkertijd strijden Tottenham Hotspur en AC Milan om een plek in de kwartfinale.

Meer over