UEFA Champions League voorbeschouwing

Geldsmijtend Chelsea treft Borussia Dortmund in de UEFA Champions League

RTL 7 - dinsdag 7 maart om 19:55

© ANP/AFP/John Macdougall
In de UEFA Champions League-returnwedstrijden van de achtste finale treft Chelsea Borussia Dortmund. De Engelse ploeg smeet dit jaar met geld, maar goede resultaten blijven uit. Zo ging het in de heenwedstrijd in februari met 1-0 onderuit.

In de UEFA Champions League-returnwedstrijden van de achtste finale speelt Chelsea in eigen huis tegen Borussia Dortmund.

Chelsea versus Borussia Dortmund

Van de thuisploeg mag meer verwacht worden dan wat de ploeg de laatste weken heeft laten zien. Zo ging het in de heenwedstrijd met 1-0 onderuit. En dat terwijl er afgelopen jaar met geld is gesmeten.

In de zomer werd 310 miljoen euro aan nieuwe spelers uitgegeven en deze winter stokte de teller pas op 330 miljoen euro. Zo kwam Enzo Fernández voor 121 miljoen euro over van Benfica.

De Europese voetbalbond UEFA heeft financiële regels om dit soort uitgaven te voorkomen, maar die weet Chelsea te omzeilen. Chelsea geeft de spelers contracten voor acht jaar of langer en smeert zo de bedragen uit over al die jaren. Tegelijkertijd ontvangt Benfica Club Brugge.

Meer over