UEFA Champions League: Feyenoord - Celtic

Een 'vriendschappelijke' ontmoeting tussen Feyenoord en Celtic in strijd om UEFA Champions League

RTL 7 - dinsdag 19 september om 20:53

© ANP / Olaf Kraak
Feyenoord start de groepsfase van de UEFA Champions League met een thuisduel tegen Celtic, de kampioen van Schotland. Voor de fans van beide clubs is het een speciale ontmoeting: de supportersgroepen zijn al sinds de UEFA-cupfinale van 1970 bevriend.

Feyenoord speelde in het seizoen 2017-2018 voor het laatst in de groepsfase van de Champions League. Dat werd geen succes: de Rotterdammers haalden drie punten en werden kansloos laatste in hun groep. Ze zullen dan ook hopen het deze jaargang beter te doen en de poule met Atlético Madrid, Lazio Roma en Celtic biedt kansen.

Feyenoord - Celtic

Dan moet de thuiswedstrijd tegen Celtic een goed resultaat opleveren, want op papier is dat de minst zware tegenstander. De ploeg uit Glasgow werd het afgelopen jaar voor de 53e keer kampioen van Schotland en heeft in het nieuwe seizoen al een voorsprong op de grote concurrent Rangers FC.

Voor de fans Feyenoord en Celtic is vanavond een speciale ontmoeting: sinds de UEFA-cupfinale van 1970 zijn de supportersgroepen bevriend.

Wanneer is Feyenoord vs. Celtic op televisie te zien?

Feyenoord vs. Celtic is op 19 september 2023 vanaf 21:00 uur te zien op tv-zender RTL7.

Meer over