Engelse finale Champions League in Porto

26 mei 2021 14:48 | kijktips | Door Televizier

© EPA
Alweer een Engelse finale in de Champions League, de derde in de geschiedenis. Manchester City en Chelsea treffen elkaar in Porto, waar per club zesduizend fans het stadion in mogen om hun club naar de winst te schreeuwen.

De derde Engelse finale in de geschiedenis van de Champions League zou worden gespeeld in Istanboel, maar die plek stond ter discussie sinds Groot-Brittannië een negatief reisadvies afkondigde voor Turkije. De UEFA verplaatste de wedstrijd uiteindelijk naar het Estádio do Dragão in Porto. Hier mogen zelfs meer supporters het stadion in dan eerder gepland: zesduizend per ploeg.

Thomas Tuchel

Manchester City - dat door de jaren heen honderden miljoenen stopte in de selectie voor Europees succes - van trainer Pep Guardiola staat voor de eerste keer in de finale, Chelsea won het toernooi al eens, in 2012. De ploeg van trainer Thomas Tuchel - die vorig jaar de finale verloor met PSG - tankte op 8 mei vertrouwen. Toen won Chelsea in de competitie van City, onder meer dankzij een doelpunt van Hakim Ziyech.

Meer over