UEFA Champions League voorbeschouwing

Internazionale versus Porto in strijd om de Champions League

RTL 7 - woensdag 22 februari om 19:55

© EPA/SIMONE VENEZIA
Manchester City speelt in de achtste finale van de Champions League een uitwedstrijd tegen RB Leipzig. De Engelsen hopen dit seizoen dan eindelijk het toernooi te gaan winnen. Tegelijkertijd spelen Inter en FC Porto tegen elkaar.

De ploeg van trainer Pep Guardiola probeert al jaren tevergeefs de Champions League te winnen. Enorme investeringen van de club leverden in eigen land al meerdere titels op, maar op Europees niveau blijft de ultieme prijs uit. In 2021 was City heel dichtbij: in de finale was landgenoot Chelsea te sterk.

Afgelopen seizoen was de halve finale het eindpunt. City won de eerste wedstrijd, maar in de return keerde Real Madrid het tij met doelpunten in de blessuretijd en de verlenging. Met het Noorse fenomeen Erling Haaland in de spits en Nederlander Nathan Aké in de achterhoede moet dit hét jaar van ‘The Citizens’ worden. 

Internazionale vs. Porto

De kijkers die deze match willen zien, moeten wel uitkijken naar Ziggo Sport. RTL7 heeft namelijk besloten om de focus te leggen op Internazionale versus FC Porto. De club uit Milaan legde het in eerste instantie in de poule nog af tegen Bayern München, maar uit het veld lieten ze zich niet slaan. Ze wisten kort daarna alsnog te winnen van FC Barcelona. Vandaar dat ze hier - terecht - staan. 

Meer over