Myron Boadu hoopt Champions League te bereiken met AS Monaco

11 augustus 2021 10:46 | kijktips | Door Jacob-Jan van de Groep

© AFP
Welke ploegen gaan naar het hoofdtoernooi van de Champions League en welke moeten genoegen nemen met de Europa League? In de play-offronde strijden twaalf teams om de laatste zes plekken in het prestigieuze clubtoernooi.

Er zijn nog zes plekken vrij in het hoofdtoernooi van de Champions League. Welke clubs die posities gaan innemen wordt beslist in de play-offronde, die deze en volgende week wordt gespeeld. De verliezers lopen natuurlijk de miljoenen uit het prestigieuze clubtoernooi mis, maar plaatsen zich wel rechtstreeks voor de Europa League. Dinsdag komt onder andere AS Monaco, de club van de Nederlander Myron Boadu, in actie tegen Shakthar Donetsk. De aanvaller maakte afgelopen zomer de overstap van AZ naar het prinsendom en hoopt met zijn nieuwe werkgever het kampioenenbal te bereiken.

PSV

Ajax is al verzekerd van de groepsfase van de Champions League en PSV probeert ditzelfde te bereiken via de voorrondes. De Eindhovenaren moeten in de laatste kwalificatieronde zien af te rekenen met Benfica. Voor PSV is het bijna een must om het hoofdtoernooi te halen, want de club wil komend seizoen de kloof met Ajax verkleinen. Een financiële injectie uit Europa zou dit proces aanzienlijk kunnen versnellen.

Meer over