UEFA Champions League

PSV moet in eigen huis langs Benfica voor groepsfase Champions League

RTL 7 - dinsdag 24 augustus om 20:53

© ANP
Voor PSV is het dinsdagavond alles of niets tegen Benfica. In Eindhoven moet de formatie van trainer Roger Schmidt een 2-1 achterstand ongedaan zien te maken tegen de Portugezen om de groepsfase van de Champions League te bereiken.

Als de voortekenen niet bedriegen, wordt het een heet Europees voetbalavondje in Eindhoven. PSV is er namelijk veel aan gelegen om de groepsfase van de Champions League te bereiken en Benfica zal er natuurlijk alles aan doen om de Nederlanders het voetballen onmogelijk te maken. PSV heeft in de derde kwalificatieronde afgerekend met FC Midtjylland. Over twee wedstrijden waren de Eindhovenaren de Denen flink de baas (twee keer 3-0) en in de heenwedstrijd tegen Benfica hadden de Brabanders alle mogelijkheden voor een nog beter resultaat dan de 2-1 nederlaag.

Financieel

De laatste keer dat de Eindhovenaren het hoofdtoernooi bereikten was in het seizoen 2018/2019. De loting was toen ongunstig: PSV trof FC Barcelona, Tottenham Hotspur en Internazionale en werd vierde in de poule. Ajax is als landskampioen al zeker van de Champions League: de Amsterdammers horen aanstaande donderdag welke ploegen ze treffen in deze groepsfase. PSV hoopt op die dag ook in een van de balletjes te zitten: los van het sportieve aspect is het voor de club een belangrijke financiële injectie.

Meer over