UEFA Champions League

PSV speelt de return in Eindhoven tegen Benfica

RTL 7 - dinsdag 24 augustus om 20:53

© ANP
Aanstaande donderdag is de loting voor de groepsfase van de Champions League. Ajax is al zeker van het hoofdtoernooi en PSV hoopt zich daarbij te voegen. Maar dan moeten ze het in de return wel zien te rooien tegen het Portugese Benfica.

Het hoofdtoernooi van de Champions League is binnen handbereik voor de ploegen in de play-offs. PSV heeft in de derde kwalificatieronde afgerekend met FC Midtjylland en dus speelt de club voor een plek in het lucratieve clubtoernooi, tegen het Portugese Benfica. De laatste keer dat de Eindhovenaren het hoofdtoernooi bereikten was in het seizoen 2018/2019.

Loting

De loting was toen ongunstig: PSV trof FC Barcelona, Tottenham Hotspur en Internazionale en werd vierde in de poule. Ajax is als landskampioen al zeker van de Champions League: de Amsterdammers horen aanstaande donderdag welke ploegen ze treffen in deze groepsfase. PSV hoopt op die dag ook in een van de balletjes te zitten: los van het sportieve aspect is het voor de club een belangrijke financiële injectie.

Meer over