UEFA Champions League

Real Madrid en Manchester City strijden verder

RTL 7 - woensdag 4 mei om 20:53

© EPA/PETER POWELL
Na een spannend duel tussen Liverpool en Villarreal is het vandaag de beurt aan de andere halvefinalisten om het tegen elkaar op te nemen in strijd om de UEFA Champions League, oftewel Real Madrid vs. Manchester City. Wie haalt de finale en wie niet?

Eén ding is aan de vooravond van deze match duidelijk: de winnaar neemt het in de grote finale op tegen Liverpool. De Engelse club wist gisteren in de tweede halve finale tegen Villarreal met 2 - 3 te winnen. Het had echter weinig gescheeld of dat was anders geweest. Voor rust stond de club namelijk nog met 0 - 2 achter wat de stand ten opzichte van de week ervoor gelijk bracht. Maar door slim te spelen, wist de club van onze eigen Virgil van Dijk uiteindelijk nog grandioos te winnen.

Real Madrid vs. Manchester City

Vandaag is het dan ook de beurt aan Real Madrid en Manchester City om hetzelfde te doen. De clubs eindigden vorige week met een eindstand van 4 - 3 met een licht voordeel voor Manchester City. Maar toch geeft Real Madrid zich vast niet gewonnen: de Spaanse club is immers wel wat gewend. Afgelopen weekend vierden ze nog hun winst in de Spaanse competitie, en dat lukt zeker ook niet iedereen.

Meer over