UEFA Champions League: Road To The Final

Hoe Bayern München en Internazionale de finale bereikten, ziet u vanavond in The Road To The Final. Met uiteraard de wonderschone goal van Arjen Robben tijdens de kwartfinale tegen Manchester United.

Bij een 3-1 achterstand nam de frêle linksbuiten een corner van Frank Ribéry in één keer op z'n schoen. Edwin van der Sar - toch niet de minste doelman - was volstrekt kansloos bij deze puntgave volley. En zo maakte Robben dit seizoen meer beslissende doelpunten bij Bayern München.

Nederlands smaakje
Onze vorige kampioen AZ overleefde de groepsfase van de Champions League niet, maar de finale ziet er toch een beetje Nederlands uit

Het wordt aanstaande zaterdag een boeiende clash tussen Bayern München, met Arjen Robben en Mark van Bommel, en Internazionale, met goalgetter Wesley Sneijder. Bovendien ontmoet Bayerncoach Louis van Gaal in de eindstrijd zijn voormalige assistent bij FC Barcelona: José Mourinho.

Een andere linkspoot die zijn stempel op de Champions League drukte, was Barcelona-speler Lionel Messi. De Argentijn was in de kwartfinale zo'n beetje in z'n uppie verantwoordelijk voor de uitschakeling van Arsenal. Maar helaas zal Barça zijn titel niet verdedigen. Internazionale was in de halve finale een maatje te taai.

Reageren