UEFA Champions League

Real Madrid en Borussia Dortmund maken in de finale van de Champions League uit wie zich het beste team van Europa mag noemen

RTL 7 - zaterdag 1 juni om 20:54

© Lucas Vazquez (ANP/AFP/Jose Jordan) / Marcel Sabitzer (ANP/EPA/Yoan Valat)
Real Madrid en Borussia Dortmund maken in de finale van de UEFA Champions League op Wembley uit wie zich het beste team van Europa mag noemen. De Spanjaarden zijn favoriet, al wist het Dortmund van Ian Maatsen en Donyell Malen Paris Saint-Germain uit te schakelen.

Voor het eerst sinds 2013 staat Borussia Dortmund in de finale van de Champions League. Toen was het Bayern München van Arjen Robben te sterk, nu neemt de club van Nederlanders Donyell Malen en Ian Maatsen het op tegen Real Madrid. De Spaanse ploeg, recordhouder met veertien eindzeges, is de grote favoriet.

UEFA Champions League

Op weg naar de finale waren de Spanjaarden te sterk voor Manchester City en Bayern München. Gek genoeg gebeurde dat niet met indrukwekkend voetbal, maar met defensief spel en snelle uitbraken. Vinícius Júnior was daarin een belangrijke schakel. Bij Dortmund, dat onder meer PSV en Paris Saint-Germain uitschakelde, is de aanvallende hoop naast Malen gevestigd op clubicoon Marco Reus. Hij vertrekt na dit seizoen en wil met een prijs afscheid nemen.

Wanneer is UEFA Champions League op televisie te zien?

UEFA Champions League is op zaterdag 1 juni 2024 vanaf 21:00 uur te zien op RTL 7.

Meer over