UEFA Champions League: Sporting Portugal - Ajax

Ajax begint in de Champions League tegen Sporting Lissabon

RTL 7 - woensdag 15 september om 20:55

© ANP
Ajax had het zwaarder kunnen treffen bij de Champions League-loting. De Amsterdammers spelen in de groepsfase tegen Besiktas en Borussia Dortmund, en openen vanavond in Lissabon tegen Portugees kampioen Sporting CP.

Een makkelijke loting voor Ajax in de Champions League? Daley Blind wilde er niets van weten, maar duidelijk is dat de Amsterdammers zeker niet in de zwaarste poule zitten. Ajax opent vanavond in Lissabon tegen Sporting CP, de kampioen van Portugal. Later volgen ontmoetingen met Besiktas en Borussia Dortmund.

Overwintering

“Er liggen zeker kansen voor ons”, zei Blind kort na de loting. “Qua naam is dit net even anders dan de echte topclubs, maar we zitten niet in de positie om te spreken van een pretpoule.” Na het sprookje van 2019, toen Ajax op de drempel stond van de finale, werd de club immers tweemaal uitgeschakeld in de groepsfase. Hoog tijd om weer eens te overwinteren op het hoogste niveau. Een zege of gelijkspel in Portugal zou een uitstekende start zijn.

Haller

Voor Sebastian Haller is het lange wachten voorbij. De Fransman, uitkomend voor het nationale elftal van Ivoorkust, mocht vorig jaar Europees niet meespelen omdat er een vinkje was vergeten aan te zetten. Dit jaar staat het vinkje wel achter zijn naam en zodoende kan de spits in actie komen in Portugal. Davy Klaassen moet vanwege een blessure verstek laten gaan.

Meer over