UEFA Champions League: Real Madrid - Manchester City

Treffer tussen topfavorieten in de halve finale van UEFA Champions League: Manchester City vs. Real Madrid

RTL 7 - dinsdag 9 mei om 20:53

© Adrian DENNIS / AFP
Topfavorieten Real Madrid en Manchester City treffen elkaar in de halve finale van de Champions League. De Spanjaarden schakelden al twee Engelse clubs uit maar zullen het zwaar krijgen tegen de ploeg van Pep Guardiola.

Het was een prachtige finale geweest, maar de loting bepaalde dat topfavorieten Real Madrid en Manchester City elkaar al in de halve finale treffen.

Manchester City

Het Manchester City van Pep Guardiola won in eigen land alle prijzen, maar smacht naar de eerste eindzege op Europees niveau. In 2021 was het er dichtbij. Landgenoot Chelsea was toen de sterkste in de finale.

Real Madrid weet wel wat het is om te winnen, dat deed het al veertien keer. Daarmee is het de succesvolste ploeg in de historie van het toernooi. 

Real Madrid vs. Manchester City

Real Madrid heeft in deze match tegen Manchester City ook het voordeel dat het weet hoe het een Engelse ploeg moet verslaan. In de vorige twee rondes versloeg het Liverpool en Chelsea. Toch zal het niet makkelijk worden, want Manchester City maakte in de vorige ronde indruk tegen Bayern München.

Meer over