UEFA Champions League: Borussia Dortmund - Paris Saint-Germain

Borussia Dortmund en Paris Saint-Germain treffen elkaar in de Champions League

RTL 7 - woensdag 1 mei om 20:55

© ANP/AFP/Franck Fife
Vanavond zie je de heenwedstrijd van de tweede halve finale van de Champions League. Op 1 juni is de eindstrijd, twee weken later al begint het EK Voetbal. Oud Borussia Dortmund-speler en nu Manchester City-spits Erling Haaland kan dan uitblazen: zijn land Noorwegen plaatste zich niet voor het EK Voetbal.

Op zaterdag 1 juni is de finale van de Champions League. De eindstrijd in de Londense voetbaltempel Wembley vormt het spetterende sluitstuk van een loodzwaar topvoetbalseizoen. Niet dus: nog geen twee weken later, op vrijdag 14 juni, start in Duitsland het EK Voetbal. Het geeft aan welke veel te zware belasting de topvoetballers tegenwoordig voor hun kiezen krijgen.

Erling Haaland

Voormalig Borussia Dortmund-speler Erling Haaland wist zich met Noorwegen niet voor het EK Voetbal te plaatsen, baalde daar natuurlijk stevig van, maar moest daarna schoorvoetend toegeven dat zo’n maandje rust tijdens het EK Voetbal hem toch verdraaid goed uit zal komen (en zijn huidige werkgever Manchester City ook). Zeker nu in alle competities de beslissingen vallen en de betrokken teams vol aan de bak moeten. Vanavond de tweede halve finale.

Meer over