UEFA Champions League: AC Milan - Red Bull Salzburg

De spanning is te snijden in strijd om Champions League

RTL 7 - woensdag 2 november om 20:53

© Damir SENCAR / AFP
Juventus moet in eigen huis tegen Paris Saint-Germain proberen de knock-outfase van de Champions League te halen. Hetzelfde geldt voor AC Milan die het opneemt tegen RB Salzburg. De spanning is dus zeker aanwezig.

Na vanavond ligt de Champions League even stil: eind februari begint de knock-outfase. De loting hiervoor vindt aanstaande maandag plaats. Diverse ploegen die vanavond hun laatste poulewedstrijd spelen, zoals Manchester City, Paris Saint-Germain en Real Madrid, zijn al zeker van deelname aan de achtste finales, maar voor sommige ploegen is het nog spannend.

Juventus vs. PSG

Zo speelt Juventus in groep H thuis tegen het ongenaakbare PSG, dat zijn schaapjes dus al op het droge heeft. Daarin schuilt wellicht een voordeel voor de club uit Turijn, want met het oog op het komende WK is het waarschijnlijk dat sterspelers als Lionel Messi, Neymar en Kylian Mbappé rust krijgen. Voor Adrien Rabiot wordt het een speciale avond: de middenvelder van Juventus was lang actief voor PSG.

AC Milan vs. Salzburg

Deze wedstrijd is echter niet te zien op RTL7. Daar kun je vanavond kijken naar AC Milan vs. Red Bull Salzburg. Tussen die twee clubs is de spanning om te snijden: AC Milan staat namelijk op zes punten, Red Bull Salzburg op 4. Voor beide clubs is een winst dus genoeg om de achtste finale van de Champions League te halen.

Meer over