UEFA Champions League: Arsenal - PSV

PSV begint de groepsfase van UEFA Champions League met 'zwaar' duel tegen Arsenal

RTL 7 - woensdag 20 september om 20:53

© ANP MAURICE VAN STEEN
PSV begint de groepsfase met een zware wedstrijd: een uitduel bij Arsenal. Vorig seizoen troffen de Eindhovenaren die club in de Europa League. Uit verloren ze met 1-0, maar thuis won PSV overtuigend met 2-0.

In Eindhoven was de loting voor de Champions League een feest der herkenning. PSV kwam twee van de drie tegenstanders, Arsenal en Sevilla, vorig seizoen ook al tegen in Europees verband. Alleen RC Lens is een onbekende.

Arsenal vs. PSV

De campagne gaat van start met een bezoek aan Arsenal. De ploeg uit Londen lag vorig jaar op koers voor de landstitel, maar moest die uiteindelijk aan Manchester City Laten. Arsenal-coach Mikel Arteta vertelde aan de Britse pers dat PSV sinds de vorige ontmoetingen grote stappen vooruit heeft gezet: “Ze hebben een goede trainer en sterk elftal. Het wordt een serieuze test.”

UEFA Champions League

Vorig seizoen troffen de ploegen elkaar twee keer in de groepsfase van de Europa League. In Londen won Arsenal nipt, in Eindhoven was PSV overtuigend de sterkste: 2-0.

Wanneer is Arsenal vs. PSV te zien?

De UEFA Champions-League wedstrijd tussen Arsenal en PSV is op woensdag 20 september 2023 vanaf 21:00 uur te zien op RTL7. Lees hier ook alles over de match van Feyenoord.

Meer over