UEFA Champions League: PSV - Arsenal

PSV sluit de groepsfase van de UEFA Champions League af tegen Arsenal

RTL 7 - dinsdag 12 december om 18:39

© ANP / Maurice van Steen
PSV ontvangt in de laatste speelronde van de UEFA Champions League Arsenal. Aan het begin van de groepsfase gingen de Eindhovenaren op naïeve wijze onderuit tegen de Engelsen. Ze hebben daarvan geleerd en bewezen al ook zakelijker te kunnen spelen.

PSV sluit de groepsfase van de Champions League af met een thuisduel tegen Arsenal. Beide ploegen zijn al geplaatst voor de knock-outfase en spelen dus vooral voor de bonus.

PSV in de UEFA Champions League

Aan de Engelsen bewaart de ploeg van Peter Bosz weinig goede herinneringen. In de eerste speelronde begonnen de Eindhovenaren vol goede, aanvallende moed aan het uitduel. Die aanvalsdrang viel te prijzen, maar het was ook wel wat naïef: na 90 minuten stond er een pijnlijke 4-0 nederlaag op het bord.

De afgelopen maanden heeft PSV stappen gemaakt. Zo liet het elftal in het thuisduel met RC Lens zien dan het ook ‘lelijk’ kan winnen. Ook de wederopstanding in de vorige wedstrijd in Sevilla was knap. PSV kwam met 2-0 achter, maar na een rode voor de thuisploeg knokte het zich terug: 2-3.

Wanneer is PSV vs. Arsenal op televisie te zien? 

PSV vs. Arsenal is op dinsdag 12 december vanaf 18:45 uur te zien op RTL7.

Meer over