UEFA Champions League: Paris Saint-Germain - FC Barcelona

Strijd der grootheden: PSG speelt tegen FC Barcelona in de kwartfinale van de UEFA Champions League

RTL 7 - woensdag 10 april om 20:54

© AFP / NICOLAS TUCAT
Het kwartfinaleduel in de UEFA Champions League tussen Paris Saint-Germain en Barcelona wordt het podium van twee topspitsen: Kylian Mbappé namens PSG en Robert Lewandowski van Barça. Het andere duel gaat tussen Atlético Madrid en Borussia Dortmund.

Al jaren probeert het puissant rijke Paris Saint-Germain de belangrijkste Europese voetbalprijs te winnen, maar het wil maar niet lukken. En dit zou voorlopig de laatste kans kunnen worden, want de absolute vedette Kylian Mbappé gaat de club verlaten en hij is de laatste van de drie toppers met wie PSG de Champions League wilde winnen: de vedetten Lionel Messi (2022) en Neymar (2023) vertrokken al eerder en voor Mbappé zelf ligt een vet contract klaar bij Real Madrid.

UEFA Champions League

De Parijzenaars spelen in de kwartfinale tegen Barcelona. Dat beleeft een wisselvallig seizoen en moet de landstitel waarschijnlijk aan Real laten. Dus ook hier alle ballen op de Champion League én de Poolse topaanvaller Robert Lewandowski. En is Frenkie de Jong op tijd hersteld van zijn blessure?

Meer over