UEFA Conference League 2021-2022

Vitesse en Feyenoord spelen return in Conference League

RTL 7 - donderdag 12 augustus om 20:30

© ANP
Vitesse moet in Ierland alle zeilen bijzetten om de laatste kwalificatieronde van de Conference League te bereiken. De Arnhemmers speelden vorige week in het eigen GelreDome met 2-2 gelijk tegen Dundalk FC.

De 2-2 tegen Dundalk vorige week in Arnhem biedt mogelijkheden voor de formatie van trainer Thomas Letsch, gezien de uitdoelpunten vanaf dit seizoen niet meer dubbel tellen in Europees verband. De winnaar van het duel in Ierland plaatst zich dus automatisch voor de volgende en laatste voorronde. Daarin is waarschijnlijk het Belgische Anderlecht de tegenstander. Zij wonnen het eerste duel met 3-0 van het Albanese KF Laçi.

Dundalk - Vitesse is vanaf 21.00 uur te zien op RTL7.

Feyenoord

Donderdag komt ook Feyenoord Europees in actie. De Rotterdammers nemen het in de eigen Kuip op tegen het Zwitserse FC Luzern. Het duel mag min of meer een formaliteit genoemd worden, want de Rotterdammers wonnen zeer overtuigend in Zwitserland:0-3. Als de equipe van trainer Arne Slot de volgende ronde haalt, kruist het daarin de degens met IF Elfsborg of Velez Mostar. Het eerste duel tussen de Zweedse en Bosnische ploeg eindigde in 1-1.

Kampioen

Feyenoord zal sowieso met een goed gevoel aan de aftrap van het duel met FC Luzern staan. Afgelopen zondag wisten de Rotterdammers nog te winnen van Atletico Madrid, de kampioen van Spanje van vorig seizoen. Dankzij doelpunten van Bryan Linssen (eerste helft) en Naoufal Bannis (blessuretijd) werd het uiteindelijk 2-1. Voor de Spanjaarden maakte de Argentijn Angel Correa de enige goal.

Feyenoord - FC Luzern is om 20.00 uur te zien op ESPN en het open kanaal van FOX.

Meer over