UEFA Conference League: AZ - Legia Warschau

AZ voetbalt verder tegen Legia Warschau in UEFA Conference League

Veronica - donderdag 5 oktober om 20:55

© ANP ED VAN DE POL
Aanstaande zondag neemt AZ het op tegen Ajax in de Eredivisie, maar eerst is het tijd voor belangrijkere zaken. De club uit Alkmaar strijdt vanavond tegen Legia Warschau.

De match is rond 21:00 uur te zien op Veronica. Kort daarvoor kun je op diezelfde zender kijken naar Ajax vs. AEK Athene. 

Lees daarom ook: Ajax speelt tegen het 'beruchte' AEK Athene in strijd om Europa League 2023 

AZ vs. Legia Warschau

Het is voor zowel AZ als Legia Warschau te hopen dat het in zowel het stadion als op straat rustig blijft. De gemeente Alkmaar heeft de match namelijk mede vanwege het 'dusdanige profiel' van de supporters van Lego Warschau aangemerkt als 'risicowedstrijd'. En dat zegt eigenlijk al genoeg.

In feite houdt dat in dat er meer maatregelen aan verbonden zijn. Welke dat precies zijn, is niet bekend. Wel komen Poolse fans van Legia Warschau niet zomaar het stadion binnen. Ze moeten eerst naar Den Haag afreizen om hun kaartje op te halen en worden vanaf daar direct naar het stadion gebracht. Verder komt er in Alkmaar ook geen fanzone voor de Poolse fans. Daar zijn de voorbereidingen bezig voor de viering van 450 jaar Alkmaar dat dit weekend plaatsvindt.

Wanneer is AZ vs. Legia Warschau op televisie te zien?

De match tussen AZ vs. Legia Warschau in strijd om de UEFA Conference League is op donderdag 5 oktober vanaf 21:00 uur te zien bij Veronica. 

Meer over