UEFA Conference League: AZ - West Ham United

AZ hoopt zich een weg te banen naar de finale van de UEFA Conference League

Veronica - donderdag 18 mei om 20:25

© https://depositphotos.com/32009509
AZ speelt de returnwedstrijd van de halve finale in de Conference League tegen West Ham United. In de andere halve finale nemen FC Basel en Fiorentina het tegen elkaar op. Er is ook voetbal uit de Europa League.

Na de heenwedstrijd in Londen (die eindigde in een 2 - 1 voor West Ham United) neemt AZ het nu in eigen huis op tegen deze club in de halve finale van de Conference League. Volgens David Moyes, coach van de Engelsen, mag er geen plaats zijn voor arrogantie. "De laatste keer dat ik heb gekeken waren ze derde in de Nederlandse competitie, net achter Ajax en PSV, dacht ik." Heel goed heeft de Schot zich niet verdiept in de tegenstander, want hij vergeet koploper Feyenoord.

UEFA Conference League 2023

De andere finalist komt uit het treffen tussen FC Basel en Fiorentina. In de Europa League vinden vanavond ook de tweede halvefinalewedstrijden plaats. Sevilla ontvangt Juventus en Feyenoord-beul AS Roma bezoekt het Bayer Leverkusen van de Nederlanders Mitchel Bakker, Daley Sinkgraven, Jeremie Frimpong en Timothy Fosu-Mensah.

Meer over