UEFA Conference League kwalificatie

Tukkers in Europa: FC Twente neemt het wederom op tegen Hammarby in strijd om Conference League

Veronica - donderdag 3 augustus om 19:55

© ANP / Pieter Stam de Jonge
FC Twente hoopt zich ten koste van Hammarby te plaatsen voor de derde kwalificatieronde van de Conference League. De ploeg van de kersverse trainer Joseph Oosting trof de Zweden vorige week thuis en speelt nu uit.

FC Twente speelt - na de thuiswedstrijd van vorige week - het tweede duel tegen Hammarby in de tweede voorronde van de Conference League. Na dit tweeluik is duidelijk welke ploeg zich kan gaan opmaken voor de derde voorronde, waarin namens Nederland ook AZ instroomt. Voor FC Twente ziet er nu nog goed uit: de ploeg wist vorige week te winnen met 1 - 0.

Hammarby - FC Twente

FC Twente heeft de plek in dit kwalificatietoernooi te danken aan het winnen van de play-offs van vorig seizoen. In de finale werd Sparta nipt aan de kant gezet. De dubbele ontmoeting met Hammarby is het eerste serieuze werk voor Joseph Oosting, de nieuwe trainer van FC Twente. Hij nam na afgelopen seizoen de taken over van Ron Jans.

Conference League

Mochten de Tukkers afrekenen met de Zweden dan moeten ze nog twee voorrondes overleven om een plek in het hoofdtoernooi van de Conference League veilig te stellen.

Meer over