UEFA Conference League: Slavia Praag - Feyenoord

Feyenoord neemt het op tegen Slavia Praag

Veronica - donderdag 25 november om 18:00

© ANP PIETER STAM DE JONGE
Het is er vanavond op of onder voor Feyenoord in de Conference League. De club uit Rotterdam kan zich bij winst al plaatsen voor de knock-outfase. Eén kleine obstakel: ze moeten dan wel winnen van Slavia Praag, en dat ging ze thuis nog moeizaam af.

Feyenoord ging eind september nog zo voortvarend te werk: de Rotterdammers kwamen nog voor de 25e minuut op een 2-0 voorsprong tegen de club uit Praag. Maar helaas was die enorme voorsprong van korte duur. In de tweede helft moesten ze namelijk een doelpunt van de tegenpartij incasseren en kwam de stand uiteindelijk op een 2-1. 

Conference League

Na vier wedstrijden is Feyenoord met 10 punten de leider in het poule E, op de voet gevolgd door Slavia Praag met 6 punten en Maccabi Haifa met 4. De hekkensluiter is FC Union Berlin met slechts twee punten.

Alleen de groepswinnaar plaatst zich voor de laatste zestien en den nummer twee speelt in een tussenronde een tweeluik met de nummers drie uit de Europa League. Feyenoord hoeft dus minimaal een gelijkspel te behalen tegen Slavia Praag om als winnaar uit de bus te rollen.

Koning Willem-Alexander

De Feyenoorders hoeven dat in ieder geval niet alleen te doen. Een grote groep supporters is afgereisd naar de Tsjechische stad om hun club te supporten. Een deel daarvan kreeg onderweg nog een grote verrassing: niemand minder dan koning Willem-Alexander, die toch bekend staat als Ajax-fan, werd gespot als co-piloot bij de vlucht naar Praag. "Ik denk oprecht dat hij nu voor Feyenoord is" grapte een supporter tegen RTV Rijnmond.

Meer over