UEFA Cup

Vijf clubs gaan proberen de eer van Nederland hoog te houden in de eerste ronde van de UEFA Cup. Feyenoord speelt thuis tegen Kalmar.

In de voorronde schakelden de Zweden AA Gent uit door thuis met 4-0 te winnen, dankzij een hattrick van Patrik Ingelsten. Als het de Rotterdammers lukt deze spits aan banden te leggen, zijn ze al aardig op weg naar de tweede ronde.

NEC & Ajax
NEC ontvangt een gerenommeerde tegenstander: Dinamo Boekarest uit Roemenië, de club van oud-Ajacied Bogdan Lobont. Ajax krijgt in de ArenA bezoek van het Servische FK Borac. Een bijzondere wedstrijd voor Miralem Sulejmani die zich in zijn taal met zijn landgenoten kan onderhouden.

Uitwedstrijden
FC Twente en Heerenveen beginnen hun Europees avontuur met een uitwedstrijd. Twente neemt het op tegen Stade Rennes, de Franse ploeg van ex-Heerenvener Petter Hanson en de geslepen oude vos Sylvain Wiltord (ex-Arsenal). Heerenveen, tenslotte, reist af naar Portugal om Vitoria Setubal te bestrijden. Twee jaar geleden begonnen Friezen in de UEFA Cup óók in en tegen Setubal. Na de 0-3 winst voor Heerenveen (met twee doelpunten van Alfonso Alves) was de terugwedstrijd een formaliteit: 0-0.

Reageren