UEFA Europa Conference League

AZ doet er alles aan om te winnen van Conference League-tegenstander Zrinjski Mostar

Veronica - donderdag 30 november om 18:00

© ANP ED VAN DE POL
AZ krijgt bezoek van Zrinjski Mostar, de ploeg waartegen het in september een 3-0 voorsprong helemaal uit handen gaf. Ajax heeft net als AZ een overwinning nodig en dat moet gaan gebeuren op bezoek bij Olympique Marseille.

Zelden zal een nederlaag zo pijnlijk hebben aangevoeld als die van AZ in Bosnië in september. De ploeg van Pascal Jansen had in de Conference League lange tijd geen kind aan Zrinjski Mostar: bij rust stond het al 0-3. En toen kwam de tweede helft, waarin de thuisploeg het helemaal omdraaide: 4-3.

AZ vs. Zrinjski Mostar

Vanavond is het AFAS Stadion in Alkmaar het decor en AZ wil niets liever dan revanche. Dat is ook nodig, want om door te gaan in de groep is een overwinning hard nodig. De vraag is echter wel of het genoeg zal zijn. De club uit Alkmaar staat momenteel op een vierde plek in Groep E: Legia Warszawa en Aston Villa gaan aan kop met negen punten. AZ en Zrinjski volgen daarna met allebei slechts drie punten op de teller.

Wanneer is AZ vs. Zrinjski Mostar op televisie te zien?

AZ vs. Zrinjski Mostar is op donderdag 30 november vanaf 18:45 uur te zien op Veronica.