UEFA Europa League

Een heen- en terugwedstrijd scheiden de vier Nederlandse cubs van een plekje in de Europa League. Feyenoord, PSV, AZ en FC Utrecht kunnen de voormalige UEFA-cup bereiken.

Waar landskampioen FC Twente al zeker is van een plaats in de Champions League en Ajax dinsdag een flinke stap zette richting datzelfde lucratieve toernooi, moeten de vier andere Nederlandse clubs strijden om een plek in de Europa League.

Zwaar
RTL 7 zendt de wedstrijden van Feyenoord en AZ live uit. De wedstrijden van PSV en FC Utrecht zijn niet live op tv te zien.

Van de vier Nederlandse clubs heeft FC Utrecht de op papier het zwaarst geloot. De Domstedenaren moeten aantreden tegen de 42-voudig Schotse kampioen Celtic FC. Bij Celtic komt Utrecht een oude bekende tegen: Marc-Antoine Fortuné speelde jarenlang in de Domstad.

Oostblok
Ook Feyenoord blijft dicht bij huis. De Rotterdammers spelen tegen AA Gent uit België. "Als je kijkt naar de vijf teams die we konden treffen, is Gent de ploeg waar we het meeste van te weten kunnen komen", zei Feyenoord-trainer Mario Been na de loting.

PSV en AZ moeten richting het voormalige Oostblok. Beide clubs spelen tegen relatief onbekende teams. AZ treedt aan tegen het Kazachstaande FK Aktobe, PSV treft Novosibirsk uit Rusland.

Meer over:

Reageren