UEFA Europa League

Ajax kan de groepsfase van de UEFA Europa League al bijna ruiken

ZS Select - donderdag 31 augustus om 19:15

© ANP / Maurice van Steen
Ajax is nog maar één wedstrijd verwijderd van de groepsfase van de UEFA Europea League. De ploeg uit Amsterdam hoeft enkel de voorsprong vast te houden.

Winnen is zelfs niet nodig.

Ajax vs. Ludogorets

Het moet raar lopen wil Ajax vanavond niet de groepsfase van de UEFA Europa League bereiken. De Amsterdammers wonnen namelijk vorige week nog met 1 - 4 van hun concurrent Ludogorets en beginnen deze return dan ook met een fikse voorsprong. Dit tot groot genoegen van trainer Maurice Steijn. "We waren effectief en gaven de kansen niet zo makkelijk weg", zei hij kort na afloop.

Mohammed Kudus

Ajax hoeft deze week dus enkel te winnen, gelijk te spelen of met minder dan 3 - 0 te verliezen om zich te verzekeren van een plek in de groepsfase. Toch is er een kleine 'maar'. Dat heeft alles te met de mogelijke afwezigheid van Mohammed Kudus. De sterspeler, die vorige week maar liefst drie van de vijf scores maakte, staat aan de vooravond van een transfer naar West Ham United. "De gesprekken gaan door en we kijken of er een akkoord komt. (...) Ik denk wel dat dit mijn laatste wedstrijd voor Ajax was."

Meer over