UEFA Europa League: Ajax - Olympique Marseille

Ajax gaat de strijd aan tegen het ijzersterke Olympique Marseille in groepsfase Europa League

Veronica - donderdag 21 september om 20:55

© ANP GERRIT VAN KEULEN
Ajax en AZ beginnen aan hun groepsfase in de Europa League en Conference League. De Amsterdammers starten met een thuiswedstrijd tegen Olympique de Marseille. AZ speelt een uitwedstrijd tegen HSK Zrinjski Mostar.

Ajax had dit seizoen het liefst in de Champions League gespeeld, maar na de derde plek van afgelopen seizoen zit er niet meer in dan de Europa League. Daarin heeft het over tegenstand niets te klagen: met Olympique de Marseille, Brighton en AEK Athene treft Ajax ploegen die het toernooi zomaar zouden kunnen winnen.

Lees ook: AZ trapt groepsfase UEFA Conference League 2023 af tegen HŠK Zrinjski 

Ajax vs. Olympique Marseille

De openingswedstrijd is thuis tegen Marseille en dat kan nog weleens spannend worden. Olympique Marseille is namelijk negenvoudig landskampioen en eenmaal Champions League-winnaar en is daarmee een zeer geduchte tegenstanders voor de Amsterdammers.

Datzelfde geldt overigens voor de andere groepsgenoten. "Ik lees dat onze groep al de poule des doos wordt genoemd. Ik houd wel van uitdagingen. Brighton was de grote verrassing. Guardiola vindt ze soms het beste voetbal van Engeland spelen. Dat zegt wel iets. Olympique Marseille heeft ook een sterke ploeg en AEK Athene stond afgelopen week met een voet in de Champions League toen ze alsnog door Antwerp werden uitgeschakeld", aldus Ajax-coach Maurice Steijn. "Een pittige loting."

Waar en wanneer is Ajax vs. Olympique Marseille te zien? 

Benieuwd of Ajax desondanks toch weet te winnen? De Europa League-wedstrijd tussen Ajax en Olympique Marseille is op 21 september vanaf 21:00 uur te zien op Veronica.

Meer over