UEFA Europa League: Feyenoord - Sjachtar Donetsk

Feyenoord en AZ strijden om een plek in de volgende ronde

Veronica - donderdag 16 maart om 18:00

© ANP / Olaf Kraak
Feyenoord en AZ hopen op een plek bij de laatste acht van respectievelijk de Europa en Conference League. De Rotterdammers spelen de return tegen Sjachtar Donetsk en AZ neemt het op tegen het stugge Lazio.

Het is erop of eronder voor Feyenoord in de Europa League. De Rotterdammers - die vorig seizoen de finale haalden van de Conference League - spelen hun thuiswedstrijd tegen Sjachtar Donetsk. Het is een herhaling van het duel van vorige week, maar dan gespeeld met de steun van de bloedfanatieke supporters in De Kuip. Inzet van het tweeluik is een plek in de kwartfinales.

AZ - Lazio in de Conference League

AZ speelt ook een achtste finale, maar dan in de Conference League. De Alkmaarders treffen vanaf 21:00 uur in eigen stadion Lazio, de ploeg waar routinier Ciro Immobile nog altijd voor de doelpuntenproductie zorgt. Bij AZ zijn het dit seizoen Vangelis Pavlidis en Jens Odgaard die veelvuldig het net vinden. De vraag is of zij hier ook in slagen tegen de zeer stugge ploeg van trainer Maurizio Sarri.

Wil je nu niets missen? Feyenoord vs. Sjachtar Donetsk is vanaf 18:00 uur te zien op Veronica. De wedstrijd tussen AZ en Lazio Roma volgt om 21:00 uur op diezelfde zender.

Meer over