UEFA Europa League: PSV - Sturm Graz

Wint PSV van de Oostenrijkse club Sturm Graz?

Veronica - donderdag 25 november om 21:00

© EPA/CHRISTIAN BRUNA
PSV moet deze thuiswedstrijd winnen van Sturm Graz om zicht te houden op de knock-outfase van de Europa League. De uitwedstrijd tegen de Oostenrijkers bleek een makkie: 1-4, dankzij onder meer een goal van Eran Zahavi.

PSV speelt in deze vijfde speelronde van de poulefase van de Europa League in Eindhoven tegen Sturm Graz. De Oostenrijkers zijn de zwakke broeder in deze verder sterke poule met ook nog AS Monaco en Real Sociedad.

Maar de ploeg zou nog eens kunnen verrassen. De Oostenrijkse club wist namelijk eerder deze week nog zowel vriend als vijand te verbazen door van een 3-0 achterstand tegen LASK Linz, dat al in de 36e minuut ontstond, een gelijkspel te maken. 

PSV

Eerder lag het geluk wel bij De Eindhovenaren. De uitwedstrijd in Oostenrijk bleek namelijk een makkie voor PSV (1-4), door onder meer een doelpunt van spits Eran Zahavi. PSV moet deze thuiswedstrijd winnen om kans te maken om door te gaan in het toernooi. 

Maximiliano Romero

De club uit Eindhoven heeft voorafgaand aan de wedstrijd, wel een flinke dreun te verwerken, zo merkte Eindhovens Dagblad op. Dit weekend viel de 22-jarige Argentijn Maximiliano Romero tijdens een training van Jong PSV uit met liesklachten en zal er dus niet bijzien. Hij sluit zich aan bij een vol rijtje: Cody Gakpo, Ryan Thomas, Noni Madueke, Philipp Max, Jordan Teze en Eran Zahavi zijn er om diverse redenen ook niet bij.

 

Meer over