UEFA Europa League

Wie wint de UEFA Europa League 2024: Atalanta of Bayer Leverkusen?

VeronicaDXD - woensdag 22 mei om 20:25

© INA FASSBENDER / AFP
Na de halve finales van de UEFA Europa League is het duidelijk wie de grote favoriet voor de eindzege in Dublin is: Bayer Leverkusen. De ploeg van trainer Xabi Alonso, met Jeremie Frimpong in de gelederen, werd dit seizoen ook al landskampioen.

Bayer Leverkusen maakte dit seizoen in eigen land veel indruk: de ploeg werd voor het eerst in de historie landskampioen. Ook op Europees niveau staat er geen maat op de ploeg van trainer Xabi Alonso. Zo versloegen de Duitsers, met Oranje-international Jeremie Frimpong in het team, in de kwartfinale West Ham United met speels gemak. Ze lijken dan ook de grote favoriet voor de eindzege, tot vast groot verdriet van concurrent Atalanta Bergamo.

Aviva Stadium in Dublin

Dat moet gaan gebeuren in het Aviva Stadium in Dublin. Het in 2010 geopende stadion staat op de plek van het oude Landsdowne Road. Tijdens het EK in 2021 vonden er wedstrijden plaats en het wordt ook gebruikt voor rugbywedstrijden en concerten.

Het was ook al eens het decor van de finale van de Europe League. In 2011 won FC Porto dankzij een goal van Radamel Falcao van SC Braga.

Wanneer is Atalanta Bergamo vs. Bayer Leverkusen op televisie te zien?

Atalanta vs. Bayer Leverkusen is op woensdag 22 mei vanaf 21:00 uur te zien op Veronica.

Meer over