Ugly Betty: finale

12 mei 2010 11:59 | kijktips | Door Televizier

Het spelen van Betty Suarez, een beugelbekkie met jampotglazen, betekende voor actrice America Ferrera (26) vier jaar geleden het begin van een mooie carrière. Op de Amerikaanse televisie viel vorige maand na 85 afleveringen het doek voor de komische serie Ugly Betty; bij ons begint dinsdagavond het allerlaatste seizoen.

De laatste opnamedagen waren emotioneel. "Ik besefte dat er een einde was gekomen aan iets unieks: de eerste serie die draaide om het leven van een intelligente latina”, zegt America. "Ugly Betty was een lichtpuntje voor underdogs en met personages als Justin en Marc werd ook het onderwerp homoseksualiteit niet geschuwd."

Film?
Was het een verrassing dat dem stekker eruit werd getrokken? "De kijkcijfers daalden; dan moet je realistisch zijn. Maar ik ben blij dat het laatste seizoen zo fantastisch is geworden.” Er wordt gefluisterd dat er plannen zijn voor een Ugly Betty-speelfilm. America: "Dat zou geweldig zijn voor iedereen die, net als ik, van Betty is gaan houden. Ik hoop dat het lukt."

Meer over