Uit het leven

Herman van der Zandt brengt in Uit het Leven een laatste groet aan de overledenen uit 2023

NPO 1 - vrijdag 29 december om 22:03

© ANP / Jeroen Jumelet
Herman van der Zandt brengt in NOS Uit het Leven een eerbetoon aan bekende en minder bekende Nederlanders die dit jaar zijn overleden. Een laatste groet voor onder anderen komiek Wim de Bie, journalist Karel van de Graaf en auteur Margo Minco.

In Uit het Leven brengt Herman van der Zandt een eerbetoon aan hen die ons dit jaar ontvielen. Hij staat stil bij het heengaan van onder anderen journalist Karel van de Graaf, auteur Margo Minco en Wim de Bie.

Wim de Bie

Deze komiek vormde samen met schoolvriend Kees het legendarische duo Van Kooten en De Bie. Hij tekende voor typetjes als ‘vrije jongen’ Tedje van Es, eeuwige vrijgezel Frank van Putten en de grofgebekte alcoholist Dirk.

Een minder bekende verdienste is dat Willem-Alexander Haags leerde dankzij het tweetal. Uit bittere noodzaak, want op school werd de prins gepest met zijn Baarnse accent. “Door Koot en Bie echt uit mijn hoofd te leren, kon ik binnen no time gewoon meedoen in de klas in Den Haag”, onthulde de koning in 2017 in een televisie-interview.

Uit het Leven

Uit het Leven is op vrijdag 29 december vanaf 22:00 uur te zien bij de NOS op NPO1.

Meer over