Under Siege 2: Dark Territory

Steven Seagal heeft in Under Siege 2: Dark Territory een duidelijk doel voor ogen

Veronica - maandag 20 mei om 20:30

© Warner Bros. Pictures
Ex-marinier Casey Ryback moet in Under Siege 2: Dark Territory voorkomen dat een gevaarlijke gek een dodelijk wapen gebruikt om het Pentagon op te blazen.

In Under Siege rekende Casey Ryback (Steven Seagal) af met een bende terroristen. In dit vervolg heeft de ex-commando en kok van een Amerikaans oorlogsschip de marine verlaten. 

Under Siege 2: Dark Territory

Casey gaat met zijn nichtje een reis maken door de Rocky Mountains, richting Los Angeles. Hij doet dat in Under Siege 2: Dark Territory per luxueuze trein. Ze zijn nog niet zo lang onderweg als schurk Travis Dane (Eric Bogosian) die trein kaapt. Dat doet hij niet alleen: huurling Marcus Penn en zijn mannen staan hem bij.

In de trein lukt het Dane om de CIA te hacken. Nu heeft hij controle over een geavanceerd satellietwapen. Met dit wapen wil hij heel Washington van de kaart vegen. Casey Ryback moet dat in zijn eentje zien te voorkomen.

Steven Seagal

Steven Seagal was niet blij met de casting director van Under Siege 2: Dark Territory. De reden: de beste man had Gary Busey gecast om de schurk te spelen. Dat was niet zo handig: in Under Siege speelde Busey ook al een schurk. En zijn personage haalde het einde van de film niet: hij kwam om bij een explosie.

Omdat het contract al getekend was, kreeg Busey gewoon zijn salaris. Zonder dat hij ooit aan Under Siege 2 heeft meegewerkt. Logisch dus dat Seagal een beetje pissig was.

Meer over