Under the Tuscan Sun

Diane Lane verhuist naar Toscane

NET 5 - donderdag 10 juni om 23:00

© Buena Vista International
Het Italiaanse zonnetje werpt een helder licht op het leven van Frances in Under the Tuscan Sun. Datzelfde zonnetje was al vaak een inspiratiebron voor andere regisseurs.

Als het huwelijk van Frances (Diane Lane) in Under the Tuscan Sun strandt, pakt ze haar koffers en vertrekt ze naar Toscane. Samen met haar vriendin Patti (Sandra Oh) gaat ze daar van een welverdiende vakantie genieten.

Under the Tuscan Sun

Die vakantie bevalt de dames zo goed, dat ze eigenlijk nooit meer weg willen uit Toscane. Dan zien Frances en Patti dat er in een pittoresk dorpje een vervallen villa te koop staat.

De vriendinnen twijfelen geen moment: die moeten ze hebben. Ze kopen het pand en verzamelen een bont gezelschap van locals om zich heen.

Die helpen hen in Under the Tuscan Sun bij het opknappen van hun toch best wel bouwvallige droomhuis.

Bestseller

Under the Tusan Sun is een verfilming van het boek Under the Tuscan sun: At home in Italy van Frances Mayes. Dat boek stond twee jaar lang op de bestsellerlijst van de New York Times.

De makers van de film namen wel een loopje met de werkelijkheid. In haar boek vertelt Mayes hoe ze samen met haar man een villa in Toscane kocht.

Meer over