Underworld: Rise of the Lycans

Michael Sheen en Bill Nighy clashen met elkaar in Underworld: Rise of the Lycans

Veronica - dinsdag 28 mei om 23:00

© Sony Pictures
In Underworld: Rise of the Lycans wordt een hevige oorlog gevoerd tussen twee soorten: de weerwolven en de vampieren.

Er is een eeuwenoude vete gaande tussen de aristocratische vampieren, bekend als de Death Dealers en hun voormalige slaven, de weerwolfachtige Lycans.

Underworld: Rise of the Lycans

Underworld: Rise of the Lycans is een prequel van de Underworld-films en toont het duistere en gotische universum waarin de sterke Lycan Lucian (Michael Sheen) zich verzet tegen Viktor (Bill Nighy), de wrede vampiervorst die heerst met ijzeren hand. Lucian gaat in opstand tegen de vampieren. Saillant detail: hij houdt van Sonja (Rhona Mitra), de dochter van Viktor.

Hun verboden liefde en Lucians verlangen naar vrijheid leiden tot een bloedige strijd. Deze strijd is niet alleen een persoonlijk gevecht voor gerechtigheid, maar ook het begin van een oorlog die de loop van hun beider soorten zal bepalen. 

Rhona Mitra

Rhona Mitra die Sonja speelt in Underworld: Rise of the Lycans was oorspronkelijk in de running voor de rol van Selene in de eerste Underworld-film. Kate Beckinsale kreeg uiteindelijk die rol en heeft deze inmiddels in vijf films vertolkt.

Mitra's sterke vertolking en gelijkenis met Beckinsale zorgden ervoor dat de rol van Sonja in deze prequel naar haar ging. 

Meer over