Undisputed 4

Scott Adkins knokt door in Undisputed 4

RTL 7 - maandag 18 maart om 22:31

© New Line Cinema
In Undisputed II: Last Man Standing was Yuri Boyka nog de slechterik. Undisputed IV is alweer de tweede film die juist om hem draait.

In Undisputed III: Redemption was de Russische gevangene Yuri Boyka (Scott Adkins) nog maar een schim van de gevaarlijke bokser die hij in de vorige film was. Ondanks een zware knieblessure knokte hij zich in die film een weg terug.

Undisputed 4

In Undisputed 4 (ook wel bekend als Boyka: Undisputed IV) vecht Boyka in de kickboksring verder voor zijn comeback. Dat gaat op een gegeven moment helemaal mis.

Boyka mept zijn tegenstander zo hard neer dat deze aan zijn verwondingen overlijdt. Daar voelt hij zich – uiteraard – schuldig over.

Vandaar dat Boyka zijn best doet om de weduwe van de man een handje te helpen. Zeker als hij ontdekt dat een gangster deze Alma (Teodora Duhovnikova) in zijn macht heeft.

Om haar te bevrijden moet Boyka een serie gevechten winnen. Het lijkt een onmogelijk opgave, maar Boyka heeft geen keus: knokken moet hij.

Scott Adkins

De Engelse acteur Scott Adkins speelt in Boyka: Undisputed IV voor de derde keer de Russische spierbonk Yuri Boyka. Hij is maar een van de weinige acteurs uit de oudere Undisputed-films die terugkeert in die vierde deel.

Buiten Adkins is Valentin Ganev de enige die in de eerdere delen heeft meegedaan. Hij speelt gevangenenbewaarder Markov.

Meer over