Unfaithful

Richard Gere bedrogen in Unfaithful

NET 5 - donderdag 19 mei om 22:35

© http://info.sky.de/
In Unfaithful dreigt de relatie van een New Yorks koppel op de klippen te lopen wanneer de vrouw een spannende buitenlandse man ontmoet. Ze begint een affaire met hem.

Connie (Diane Lane) is getrouwd met Ed (Richard Gere) en woont in een buitenwijk van New York. Als ze gaat winkelen in de stad, maakt ze kennis met de aantrekkelijke boekverkoper Paul Martel (Olivier Martinez). Hoewel ze het aanvankelijk niet wil, begint ze een hartstochtelijke relatie met hem.

Unfaithful

Als Ed haar overspel ontdekt, staat haar hele leven op z'n kop en zet ze haar huwelijk met Edward op het spel voor een affaire die waarschijnlijk alleen maar slecht kan aflopen.

Adriane Lyne

Regisseur Adrian Lyne, een voormalig reclamefilmer, maakte eerder Nine 1/2 Weeks (1986) en Fatal Attraction (1987). Ook in Unfaithful, een sfeervolle remake van La femme infidèle van Claude Chabrol, gaat het om de spanning tussen erotiek en moraal. 

Gere en Lane

Het had weinig gescheeld of Richard Gere had helemaal niet de rol gespeeld van bedrogen man Edward. Een heel rijtje acteurs was gevraagd voor het personage: George Clooney, Johnny Depp, John Travolta, Bruce Willis en Robert Redford. De mannen zeiden allemaal nee en zo kreeg Richard Gere de hoofdrol.

De keuze voor Diane Lane was een schot in de roos. Voor haar rol als Connie in 2003 genomineerd voor een Oscar. Ook was ze kanshebber voor een Golden Globe in de categorie Best Performance by an Actress in a Motion Picture - Drama. 

Meer over