Unfriended

Bovennatuurlijke taferelen online

SBS 9 - donderdag 9 april om 23:25

© Universal Pictures / MKNS
Zes vrienden ontvangen tegelijkertijd een bericht van hun klasgenoot Laura (Heather Sossaman), die een jaar geleden is overleden.

Het begint allemaal nog zo onschuldig met een nachtelijke videochatsessie tussen zes vrienden. Die mondt uit in een nachtmerrie wanneer hun klasgenoot Laura Barns ze allemaal tegelijk een bericht stuurt. 

Unfriended

Dat is gek: Laura heeft een jaar geleden zelfmoord gepleegd. De tieners denken dat het een misplaatste grap is, dat ze te maken hebben met een internettrol.

Maar al snel gebeuren er in Unfriended dingen die niet te verklaren zijn. Zo vallen er doden en onthult 'Laura' geheimen die eigenlijk niemand kan weten.

Is er dan toch iets bovennatuurlijks aan de hand?

Bijzondere werkwijze

De scènes waarin de acteurs te zien zijn achter hun computerschermen, zijn in één keer opgenomen. De verschillende acteurs zaten ook daadwerkelijk achter echte computers, in hetzelfde pand, toen ze werden gefilmd.

De acteurs moesten veel improviseren. Ze wisten van tevoren niet wat ze precies te zien zouden krijgen op hun computerschermen.

Bijkomend voordeel van die aanpak: het is supergoedkoop filmen. Unfriended kostte alles bij elkaar maar een miljoen dollar.

Alleen al in Amerika bracht de film dik dertig miljoen dollar op. Wereldwijd staat de teller op het dubbele.

Niet zo gek dat er een vervolg kwam. In 2018 verscheen Unfriended: Dark Web

 

 

 

Meer over