Universal Soldier

Jean-Claude Van Damme is een robotsoldaat in Universal Soldier

RTL 7 - zaterdag 22 januari om 22:27

© Polsat
Twee Amerikaanse soldaten zijn in de film Universal Soldier in Vietnam gesneuveld en vervolgens via een geheim regeringsprogramma omgebouwd tot robotsoldaten.

In de Vietnamoorlog zijn soldaat Luc Deveraux (Jean-Claude Van Damme) en zijn sadistische sergeant Andrew Scott (Dolph Lundgren) omgekomen.

Universal Soldier

Jaren later blijken ze in een geheim regeringsprogramma omgebouwd tot supersoldaten. Als na een tijdje hun herinneringen aan Vietnam terugkeren, barst de strijd tussen Deveraux en Scott weer los.

Van Damme en Lundgren zijn perfect gecast voor Universal Soldier. Het zijn robotsoldaten en ze hoeven zich dus niet menselijk te gedragen.

Geen empathische dialogen, maar veel korte krachttermen en uiteraard lekker knokken. Alles mag kapot en dat gebeurt dan ook.

Jean-Claude Van Damme

De film kreeg een vervolg: Universal Soldier: The Return. Hierin keert Jean-Claude Van Damme terug als genetisch gemanipuleerde superoldaat.

Deze keer moet een intelligente computer de soldaten in het gareel zien te houden. Dit lukt uiteraard niet, waarna Van Damme zijn 'collega's' terug in hun hok moet zien te krijgen.

Meer over