Unknown

Wie is de echte Liam Neeson in Unknown?

Veronica - woensdag 9 maart om 20:30

© filmplusz.sajtoklub.tv
In coma raken is al erg genoeg. Maar wat nou als je wakker wordt en iemand er met je identiteit vandoor is? Het overkomt Liam Neeson in de actiefilm Unknown.

Wetenschapper Martin Harris (Liam Neeson) moet voor een conferentie naar Berlijn. Zijn vrouw gaat met hem mee, kunnen ze er nog een fijne vakantie achteraan plakken.

Unknown

Als Martin en zijn vrouw Elizabeth (January Jones) bij hun hotel aankomen, ontdekt Martin dat hij zijn koffer op het vliegveld heeft laten staan. Martin gaat met de taxi terug naar het vliegveld om de koffer op te halen; Elizabeth gaat alvast inchecken in het hotel.

Onderweg naar het vliegveld krijgt Martin een ongeluk. Hij raakt in coma.

Als hij een paar dagen later weer bijkomt, herkent zijn eigen vrouw Martin niet meer. Het lijkt erop dat iemand zijn identiteit heeft overgenomen.

De autoriteiten geloven dat niet, dus gaat Martin in Unknown op eigen houtje op onderzoek uit.

Liam Neeson

Voor Liam Neeson was Unknown de eerste keer dat hij samenwerkte met de Spaanse regisseur Jaume Collet-Serra. Dat was het begin van een vruchtbare samenwerking.

Inmiddels heeft Neeson in drie andere films van Collet-Serra gespeeld. In 2014 speelde de Ier de hoofdrol in Non-Stop, in 2015 in Run All Night en in 2018 was hij te zien in The Commuter.

Meer over