Unlocked

Dodelijk virus waart rond in Londen in film Unlocked

RTL 7 - dinsdag 11 januari om 20:28

De CIA uit Unlocked vraagt ex-spion Alice (Noomi Rapace) te assisteren bij een belangrijke zaak. Al snel ontdekt ze dat degene die haar aanstelde kwade bedoelingen heeft.

Ex-spion Alice werkt inmiddels als maatschappelijk werker, maar pakt toch maar haar oude beroep vol goede moed weer op. 

Unlocked

Al vrij snel in Unlocked ontdekt Alice iets vervelends. Ze werkt nu helemaal niet voor de CIA.

Sterker nog: haar 'opdrachtgevers' staan op het punt een biochemische aanslag te plegen in hartje Londen. Alice moet in Unlocked alle zeilen bijzetten om dit te voorkomen. 

Regisseur Michael Apted (bekend van onder andere de James Bond-film The World is Not Enough) speelt met deze actiethriller handig in op de angst voor terrorisme. De stad Londen is al meerdere malen doelwit geweest van terroristische aanslagen.

Naast Noomi Rapace komen ook grote namen als Orlando Bloom, Toni Collette, John Malkovich en Michael Douglas voorbij.

Noomi Rapace

Noomi Rapace brak internationaal door als Lisbeth Salander in de Millennium-films. Voor die rol heeft ze leren vechten en motorrijden. 

Ze staat sindsdien bekend om haar arbeidsethos. Tijdens de opnames van Unlocked kreeg ze per ongeluk een elleboog hard in haar gezicht.

Rapace had even een black-out, maar ging daarna gelijk door met acteren. Pas veel later kwam ze erachter dat ze dagenlang heeft rondgelopen met een gebroken neus. 

Meer over