Unstoppable

Denzel Washington wil een op hol geslagen trein stoppen

Veronica - woensdag 29 december om 20:30

© http://info.sky.de/
In de actiethriller Unstoppable slaat een goederentrein op hol. Dat is al geen pretje, maar de trein vervoert ook nog eens een grote lading giftige stoffen. Lukt het Denzel Washington en Chris Pine om de trein te stoppen?

Door een reeks toevalligheden, incidenten en menselijke fouten staat er een ramp te gebeuren. Een zwaarbeladen goederentrein raast zonder machinist door Pennsylvania. Om de ellende compleet te maken vervoert die trein ook nog eens levensgevaarlijke chemische stoffen.

Unstoppable

Eigenlijk raast er in Unstoppable dus een onbestuurbare bom over het spoor. Het ding is zo groot en zwaar dat hij alles dat op zijn pad komt verpulvert. De overheid probeert natuurlijk een ramp te voorkomen. Maar hoe?

Daar komen de ervaren machinist Frank (Denzel Washington) en zijn jonge collega Will (Chris Pine) om de hoek kijken. Zij moeten het enorme gevaarte met z'n tweetjes tot stilstand zien te brengen.

Denzel Washington

Hoe bizar dat allemaal mag klinken, Unstoppable is deels gebaseerd op een waargebeurd verhaal. In 2001 raakte een trein op drift in de Amerikaanse staat Ohio.

De machinist van die trein stapte op een rangeerterrein even uit de locomotief zonder het remsysteem te activeren. Uiteindelijk wist een andere machinist de trein tot stilstand te brengen.

De methode die deze Jess Knowlton gebruikte lijkt veel op die in de film. Regisseur Tony Scott gaf Knowlton een baan als technisch adviseur op de set van Unstoppable. 

Daarnaast is het personage van Denzel Washington op Knowlton gebaseerd.

Meer over