Up in the Air

George Clooney vliegt van hot naar her in Up in the Air

NET 5 - donderdag 13 juni om 22:46

© Paramount Pictures
Het leven van een crisismanager komt in Up in the Air op losse schroeven te staan als het bedrijf waar hij werkt in zwaar weer komt.

Bazen die te bang zijn om hun eigen werknemers te ontslaan bellen crisismanager Ryan Bingham (George Clooney). Hij vliegt in Up in the Air door het hele land om mensen de zak te geven. 

Up in the Air

Voor die baan is Ryan elf maanden per jaar onderweg en dat bevalt hem prima. Hij is in Up in the Air zelfs trots op het feit dat hij bijna tien miljoen airmiles op zijn naam heeft. Zijn reizende leven komt op losse schroeven te staan als zijn collega Natalie (Anna Kendrick) denkt dat het allemaal goedkoper kan. Ze ziet er het nut niet in om het land rond te vliegen om mensen te ontslaan: dat kan ook prima met videobellen.

Ryans baas vindt dat een geweldig plan. Hij wil wel dat Ryan Natalie eerst een tijdje op sleeptouw neemt. Zo kan ze de kunst van het ontslaan afkijken van de meester. 

Jason Reitman

Natalie is niet de enige vrouw die Ryans leven in de war schopt. Ook zakenvrouw Alex (Vera Farmiga) draagt haar steentje bij. Zij is al net zo veel onderweg als Ryan en iedere keer als ze elkaar tegenkomen slaat de vonk weer over. Hierdoor proeft Ryan van het leven met iemand anders en begint hij vraagtekens te zetten bij zijn leven.

Up in the Air bevat humor, drama, en een flinke dosis maatschappijkritiek. Regisseur Jason Reitman hakt vaker met dit bijltje. Zijn eerdere films Juno en Thank You for Smoking bevatten dezelfde mix.

Meer over